سرمایهگذاری خارجی با واردات شمش طلا
هیئت وزیران با مصوبهای ورود شمش طلای استاندارد را بهعنوان سرمایه خارجی مورد پذیرش قرار داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس مصوبه هیئت وزیران با هماهنگیهای بیندستگاهی بهعملآمده، ورود شمش طلای استاندارد بهعنوان سرمایه خارجی مورد پذیرش قرار گرفت.
بر اساس این مصوبه، متقاضیان میتوانند شمش طلای استاندارد را از طریق مبادی رسمی گمرک وارد کشور کنند، آن را اظهار نمایند و سپس با مراجعه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران یا بورس کالای ایران، نسبت به عرضه و فروش آن اقدام کنند.
پس از فروش، با ارائه گواهی صادره از سوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران یا بورس کالای ایران به سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، ارزش گمرکی شمش یا شمشهای طلای بهفروشرفته بهعنوان سرمایه خارجی در این سازمان ثبت
خواهد شد.
پایان فعالیت داروخانهای
پلتفرمهای آنلاین طلا
هیئت وزیران در مصوبهای دیگر هم برای خرید و فروش آنلاین طلا محدودیت زمانی تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ بر اساس جدیدترین دستوالعمل خرید و فروش آنلاین طلا که به تصویب هیئت وزیران رسیده است از این پس ساعت کاری افرادی که میخواهند در پلتفرمهای فروش آنلاین طلا فعالیت کنند توسط بانک مرکزی تعیین خواهد شد.
پیش از این «محمد رضا فرزین»؛ رئیس کل بانک مرکزی هم با انتقاد از ۲۴ ساعته فعالیت کردن پلتفرمها آنلاین طلا به صاحبان سکوها گفته بود که طلا دارو نیست آن را هفت در ۲۴ میکنید باید مثل بورس و بقیه بازارها ساعت شروع و پایان داشته باشد.
بر اساس این دستورالعمل، بانک مرکزی موظف است علاوهبر تعیین ساعت کاری، درگاه پرداخت در اختیار پلتفرمهای مجاز قرار بدهد.
سکوهای فعال نیز حداکثر دو ماه بعد از ابلاغ ضوابط فرصت دارند تا شرایط خود را با مقررات جدید تطبیق بدهند. همچنین با دستورالعمل دیگری از سوی دولت، خالیفروشی سکوهای فروش بر خط طلا از این پس غیرممکن خواهد بود.
به موجب این دستورالعمل شرکتهای فروشنده طلا و نقره برخط موظفند، طلا و نقره را نزد خزانه قرار داده و تنها به میزان سپرده شده اقدام به فروش کنند.
پیشتر خالیفروشی سکوهای فروش برخط طلا به یکی از چالشهای بازار طلای کشور تبدیل شده بود.
طبق این دستورالعمل خریدار طلا باید در صورت درخواست در کمتر از یک هفته طلای خود را از سکوی فروش برخط تحویل بگیرد.